Telefon: 0729.261.766 / 0752.904.891
Articole Blog
20.11.2013
Plasma termica este, de fapt, un panou radiant infrarosu, de sticla. Acest tip de sistem de incalzire prezinta un numar semnificativ de avantaje, in raport cu celelalte tipuri de sisteme de incalzire, dar aduce si beneficii asupra sanatatii celor care le utilizeaza. Pentru a ajunge la aceste avantaje, vom trece prin etapele premergatoare alegerii oricarui tip de sistem de incalzire, etape care pot fi sarite atunci cand alegem plasmele termice.
Citeste mai mult
Intra in blog
Prezentare video
Blog

INCALZIRE CU PANOURI SOLARE

Un sistem alternativ pentru incalzire este reprezentat de incalzirea cu panouri solare. Acestea sunt intens folosite pentru a incalzi apa calda menajera (inclusiv pentru apa din piscine), sau ca aport la incalzire. Panourile solare capteaza lumina razelor soarelui si o transforma in caldura. Caldura care trece prin panouri solare este apoi transferata pentru a obtine apa calda. Astfel, beneficiem de caldura si energie electrica cu costuri foarte mici, dintr-o sursa care nu polueaza si este gratuita.

Tipuri de panouri solare pe care le putem gasi deja montate: panouri termice plate, panouri termice cu tuburi vidate, panouri laminate sticla-sticla, panouri concentrator, panouri solare colectoare cu florescenta.

Costurile pentru utilizarea sistemelor de panouri solare: in special vara si primavara, costurile se indreapta catre zero; in cazul locuintelor cu o izolatie termica buna,  este nevoie de doar una, maxim doua ore de utilizare a centralei. Pe timpul iernii, panourile solare pot fi folosite, inclusiv atunci cand cerut este innorat. Investitia initiala (desi mare !!!) va fi amortizata in circa cinci ani.