Telefon: 0729.261.766 / 0752.904.891
Articole Blog
20.11.2013
Plasma termica este, de fapt, un panou radiant infrarosu, de sticla. Acest tip de sistem de incalzire prezinta un numar semnificativ de avantaje, in raport cu celelalte tipuri de sisteme de incalzire, dar aduce si beneficii asupra sanatatii celor care le utilizeaza. Pentru a ajunge la aceste avantaje, vom trece prin etapele premergatoare alegerii oricarui tip de sistem de incalzire, etape care pot fi sarite atunci cand alegem plasmele termice.
Citeste mai mult
Intra in blog
Prezentare video
Blog

AVANTAJELE PANOURILOR SOLARE

Panourile solare sunt din ce in ce mai folosite pentru productia de energie electrica, pentru a incalzi apa menajera, pentru preincalzirea agentului termic
din calorifere, dar si pentru incalzirea apei din piscine sau pentru asigurarea unui climat favorabil ininteriorul serelor.

Intre avantajele panourilor solare amintim consumul redus de energie pentru incalzire si pentru producerea apei calde menajere si scaderea cheltuielilor
cu aceste utilitati. Confortul interior sporeste, deoarece temperatura, umiditatea si ventilatia sunt la aduse un nivel echilibrat. Se asigura protectia mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de noxe. Un alt avantaj major al montarii depanouri solare este rolul izolator al acestora: in urma experimentelor efectuate s-a constatat ca un acoperis pe care s-au montat panouri solare are o temperatura mai scazuta cu aproape 3 grade Celsius fata de cladirile care nu dispun de astfel de dispozitive. In acelasi timp, pe timpul noptii, cladirea are pierderi mai mici de caldura.

Atunci cand ai ales sa montezi panouri solare, ai scapt de grija facturilor pentru energie, dar si de grija pentru pretul in continua crestere pentru sursele de energie conventionale; esti independent din punct de vedere energetic, deoarece energia solara este o sursa inepuizabila, nu depinzi de distribuitorul de gaz din regiunea ta, de lemne sau de distribuitorul de energie electrica. Poti stoca energia solara in acumulatoare termice sau poti folosi sistemele conventionale pentru zilele noroase.